Etli Pilav yapımı

4 kişilik Malzemeler 2 su bardağı pirinç 250 gram kuşbaşı et 2 diş sarımsak 3 çorba kaşığı tereyağı 1 soğan Tuz karabiber Yarım demet dereotu Yapılışı: Kuşbaşı doğranmış eti üzerini hafif geçecek şekilde su ile kaynatın. Etin suyu kaynayınca bir adet soğanı soyup bütün olarak sarımsakla beraber ekleyin. Bir tencerenin dibine dereotlarını döşeyin sonra üzerine de kaynamış etleri yerleştirin. Yılanmış süzülmüş pirinci etlerin üzerine ekleyin. Parça parça tereyağını da üzerine serpin. Etin pişme suyu kaldıysa üzerine biraz daha su ekleyip pirinçlerin üzerine dökün. Kısık ateşte pişmeye bırakın. 30 dakika sonra sıcak olarak servis tabağına aktarın. Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder