Fındıklı Tart Tarifi

Malzemeler (4 Kişilik) Hamuru için: 1 yumurta 1 çorba kaşığı şeker 3 çorba kaşığı tereyağı 1 paket vanilya 2 su bardağı un İçi için: 1 su bardağı kıyılmış fındık 1 çay bardağı şeker 2 yumurta akı Yapılışı: Hamuru için yağı, unla beraber karıştırıp içine şekeri ve vanilyayı koyup yoğurun. Yumurtayı kırıp iyice yoğurmaya devam edin. Bu hamuru küçük silikon tart kalıplarına elinizle bastırarak yerleştirin. İçi için kıyılmış fındıkları çırpılmış yumurta aklarıyla karıştırın. Şekeri ekleyip iyice karıştırın. Bu harcı hamurların üzerine paylaştırın, istenirse kalan hamurdan üzerine şekiller yapın. Bu tartları tepsiye dizin ve fırında 200 derecede 25 dakika pişirin. Çıkınca soğutup servis yapın. Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder