Fırın Lezzetleri Güveçte Mantarlı Et Yapımı
5 Kişilik Malzemeler
Yarım kg kuşbaşı et
Yarım kg arpacık soğan
250 gram mantar
2’şer adet domates ve sivri biber
5-6 adet kiraz domates
2 diş ince kıyılmış sarmısak
Tuz, karabiber , pulbiber, kekik
1 çorba kaşığı tereyağı
Yapılışı
ARPACIK soğanları ayıklayın ve yıkayın. Mantarları temizleyin ve limonlu suda bekletin. Derin bir kabın içinde kuşbaşı et, arpacık soğan, ince kıyılmış mantar, küp doğranmış domates , sivri biber , ikiye bölünmüş kiraz domates, sarmısak , karabiber , pulbiber ve kekik koyup karıştırın. Bu karışımı güveç kaplarına paylaştırın. Üzerlerine tereyağı koyup yağlı kağıtla kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin.
Alıntıdır.
Etiketler:
ET YEMEKLERİ,
fırın yemekleri,
hazırlanışı,
mantar,
sebze,
tarif,
yapım
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder