Fırın Lezzetleri Güveçte Mantarlı Et Yapımı

5 Kişilik Malzemeler Yarım kg kuşbaşı et Yarım kg arpacık soğan 250 gram mantar 2’şer adet domates ve sivri biber 5-6 adet kiraz domates 2 diş ince kıyılmış sarmısak Tuz, karabiber , pulbiber, kekik 1 çorba kaşığı tereyağı Yapılışı ARPACIK soğanları ayıklayın ve yıkayın. Mantarları temizleyin ve limonlu suda bekletin. Derin bir kabın içinde kuşbaşı et, arpacık soğan, ince kıyılmış mantar, küp doğranmış domates , sivri biber , ikiye bölünmüş kiraz domates, sarmısak , karabiber , pulbiber ve kekik koyup karıştırın. Bu karışımı güveç kaplarına paylaştırın. Üzerlerine tereyağı koyup yağlı kağıtla kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder