Fırında Baharatlı ve Püreli Et Yapımı


Malzemeler
Yarım kg kuşbaşı et
6 çorba kaşığı sıvıyağ
2 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı kekik
10 adet renkli tane biber
(karabiber , beyazbiber ve kırmızıbiber)
10 adet mantar
5-6 dal kıyılmış maydanoz
Tuz

Püresi için:
l 4-5 adet orta boy patates
l 2 çorba kaşığı tereyağı
l Yarım su bardağı süt
l 1 tatlı kaşığı biberiye
l 2 çay kaşığı rendelenmiş
muskat l Tuz
1 adet küçük boy kırmızı biber


Yapılışı
SIVIYAĞIN yarısını bir tencereye alıp etleri üzerine ekleyin. Etler suyunu salıp yeniden çekene kadar kavurun. Su, kekik ve tane biberleri ilave edip pişmeye bırakın. Yumuşayınca ocaktan alıp suyunu süzün. Diğer taraftan kalan sıvıyağı bir tavaya alıp ince doğranmış mantarları 2-3 dakika sote edin. Ocaktan alıp süzdüğünüz etlerle karıştırın. Tuz katın. Üzerine kıyılmış maydanoz ekleyin. Karışımı bir fırın kabına alın. Püreyi hazırlamak için, patates leri haşlayıp kabuklarını soyun ve iyice ezin. Bir tencereye alıp ocağa oturtun ve üzerine tereyağını ekleyin. Sürekli karıştırarak sütü azar azar karışıma yedirin. Suyunu tamamen çekince ocaktan alıp biberiye , muskat ve tuz ilave edin. Ilındıktan sonra bir sıkma torbasına alın. Püreyi fırın kabındaki etlerin üzere sıkın. Üzerine ince kıyılmış kırmızı biber serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirip servis yapın.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder