Fıstıklı Dana Sote Yapımı
Malzemeler
500 gram dana bonfile
1 çay bardağı kaju fıstığı
2 patates
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 salatalık
Yarım marul
1 portakal
1 tutam şeker
Yapılışı:
Etleri uzun ince bir şekilde kesin. Üzerine zeytinyağı gezdirip bir saat dinlendirin. Bu arada patatesleri dilimleyip yıkayıp kurulayın. Kızgın yağda ya da fırında kızartın. Marul yapraklarını da yıkayıp elinizle irice kıyın. Etleri yağsız tavada 10 dakika sote ederken fıstıkları ekleyin. Salatayı servis tabağına alıp üzerine kıyılmış salatalıkları dizin. Üzerine portakal suyu, şeker, biraz zeytinyağı gezdirip harmanlayın. Kızarmış patatesi ve etleri de üzerine yerleştirip servis yapın. Portakal suyu ete farklı bir lezzet katıyor. Dünya mutfaklarında yer alan değişik bir et yemeğidir.
Alıntıdır.
Etiketler:
dana eti,
et,
ET YEMEKLERİ,
fıstık,
fıstıklı dana sote,
sote
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder