Fıstıklı Dana Sote Yapımı

Malzemeler 500 gram dana bonfile 1 çay bardağı kaju fıstığı 2 patates Yarım çay bardağı zeytinyağı 2 salatalık Yarım marul 1 portakal 1 tutam şeker Yapılışı: Etleri uzun ince bir şekilde kesin. Üzerine zeytinyağı gezdirip bir saat dinlendirin. Bu arada patatesleri dilimleyip yıkayıp kurulayın. Kızgın yağda ya da fırında kızartın. Marul yapraklarını da yıkayıp elinizle irice kıyın. Etleri yağsız tavada 10 dakika sote ederken fıstıkları ekleyin. Salatayı servis tabağına alıp üzerine kıyılmış salatalıkları dizin. Üzerine portakal suyu, şeker, biraz zeytinyağı gezdirip harmanlayın. Kızarmış patatesi ve etleri de üzerine yerleştirip servis yapın. Portakal suyu ete farklı bir lezzet katıyor. Dünya mutfaklarında yer alan değişik bir et yemeğidir. Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder