Ispanak Kroket Tarifi

MALZEMELER 1.5 su bardağı haşlanmış pirinç 250 gr. haşlanmış ıspanak 250 gr. beyaz peynir 2 çorba kaşığı parmesan peyniri 1 diş dövülmüş sarımsak 2 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu 2 dal taze soğan 1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu 2 adet yumurta 2 su bardağı galeta unu Tuz, karabiber Hazırlanışı Pirinç, ıspanak, beyaz peynir, parmesan peyniri, dereotu, yumurta, sarımsak, limon kabuğu, ince kıyılmış taze soğan, dereotu, tuz ve karabiberi iyice yoğurun. Elinizi ıslatıp harçtan kroketler hazırlayın. Bir tepsiye dizip oda sıcaklığında 30 dakika bekletin. Kroketleri önce çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa bulayın ve buzdolabında 30 dakika bekletip kızgın sıvı yağda kızartın. Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder