Kaşarlı Kapalı Pide Yapımı

Malzemeler (6 kişilik) 20 gram yaş maya 3 su bardağı su 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz 1 çorba kaşığı şeker 1 çorba kaşığı yoğurt İçi için 200 gram kaşar peyniri 1 çorba kaşığı tereyağ Yapılışı: Derin bir kabın içinde ılık su ve yaş mayayı karıştırın. Üzerine unu, şekeri, yoğurdu ve zeytinyağını koyup çok yumuşak bir hamur yapın. 20 dakika kadar bekletin. Üzerine tekrar un koyup kulak memesi kıvamında hamur elde edin ve 6 bezeye ayırın. Kaşar peynirini rendeleyin. Bezeleri uzun oval şeklinde açıp ortalarına kaşar peynirleri ve tereyağını paylaştırın. Kenarlardaki hamuru üzerinde toplayıp kapatın. Parmaklarınızla cimcikler gibi hamuru birleştirin. Tepsiye dizin ve 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak ikram edin. Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder