Kuzu Tandırın Hazırlanışı
6 Kişilik
Malzemeler
2 adet kuzu kol
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 adet limon un suyu
Yarım su bardağı sıcak su
Tuz
Yapılışı
KUZU kolları oynak yerlerinden 3'er parçaya ayırıp bir fırın tepsisine yerleştirin. Zeytinyağı , limon suyu ve tuzu bir kapta karıştırıp kuzu kolların üzerine sürün. Tepsiyi önceden ısıtılmış 130 derece fırına verin. Her yarım saatte bir alt üst ederek bir buçuk saat pişirin. Bu sürede et suyunu salıp yeniden çekecektir. Sürenin bitiminde tepsiye sıcak suyu ekleyin. Üzerini alüminyum folyo ile kapatarak bir saat daha pişirin. Pilavla servis yapın.
Alıntıdır.
Etiketler:
ET YEMEKLERİ,
fırın yemekleri,
kuzu,
KUZUETİ,
lezzet,
tandır,
tarif,
yapılışı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder