Pastırmalı Ispanaklı Patates Tarifi

6 kişilik Malzemeler 100 gram pastırma 3 patates 1 kilo ıspanak Tuz, karabiber 2 çorba kaşığı tereyağı 1 soğan 1 su bardağı çiğ krema Yapılışı: Ispanakları bol suda iyice yıkayıp süzün. Soğanları rendeleyin ve irice doğranmış ıspanakla birlikte karıştırın. Fırına dayanıklı bir kabın içine yerleştirin. Üzerine dilimlenmiş patatesleri balıksırtı gibi dizip ortasını boş bırakın. Bu boş kalan yere de pastırmaları dizin. Çiğ kremayı ya da sütü üzerine gezdirip tuz ve karabiberle tatlandırın. Tereyağını da küçük parçalar şeklinde üzerine bölüştürüp 200 derecedeki fırında 25-30 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder