Pastırmalı Pirinçli Börek Yapılışı

MALZEMELER
4-5 dilim pastırma
3 adet yufka
1 çay bardağı zeytinyağı

İçi için:
1 çorba kaşığı tereyağı
2'şer çorba kaşığı dolmalık fıstık ve kuşüzümü
2 çay bardağı pirinç
Yeteri kadar su
1 adet soğan
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber ve pul biber


Hazırlanışı
Dolmalık fıstığı yağda kavurun. Kuşüzümünü ve pirinci ekleyip 2 dakika daha kavurun. Üzerini geçecek kadar su ekleyip 20 dakika pişirin. Soğanı kavurun. Kıyılmış pastırmayı ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun ve pilava katın. Tuz, karabiber ve pul biber ekleyip karıştırın. Yufkaları ortadan ikiye bölüp zeytinyağı sürün. Düz tarafına harçtan koyup rulo yapın. Üzerine zeytinyağı sürüp 200 derece fırında pişirin.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder