Pastırmalı Tavuk Sote Tarifi




4 kişilik
Malzemeler
400 gram tavuk kalça eti
1 soğan
2 diş sarımsak
100 gram pastırma
Tuz, karabiber
2 çorba kaşığı tereyağı
2 sivri biber

Yapılışı:
2 diş ezilmiş sarımsağı ve küçük parçalara ayrılmış tavuk etlerini beraber 3 dakika tereyağında kavurun. Soğanı rendeleyip biraz renkleri dönmüş olan tavuk etlerinin üzerine ekleyin. Birlikte 5 dakika kadar karıştırarak pişirin. Üzerine doğranmış sivri biberleri de ilave edin ve etler iyice pişinceye kadar kapağını kapatın. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Pastırmaları iri parçalara ayırıp pişen tavuk etlerinin üzerine ekleyin, birlikte 2 dakika kavurup sıcak olarak servis tabaklarına aktarın.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder