Patlıcanlı Dolama Köftenin Hazırlanışı

4 kişilik
Malzemeler
500 gram kıyma
3 çorba kaşığı galata unu
4 adet patlıcan
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
Tuz
karabiber
kimyon
kırmızı pul biber
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet domates
3 çorba kaşığı zeytinyağı



Yapılışı:
Derin bir kabın içine kıymayı, rendelenmiş soğanı, galeta ununu koyup yoğurmaya başlayın. Salça ve baharatları koyup ezilmiş sarımsakları da içine ilave edin. Patlıcanları kabuklarıyla beraber közleyip saplarına zarar vermeden kabuklarını temizleyin. Kıymalı köfte harcını bu patlıcanların üzerine sarıp patlıcanları iyice kapatın. Fırın tepsisine dizin ve üzerine biraz zeytinyağı sürüp 200 derecedeki fırında kızarana kadar pişirin. Ara sıra çevirirseniz her yanı güzelce kızaracaktır. Domates sosu için tavada zeytinyağı ile rendelenmiş domatesi pişirin. Servis tabağına pişmiş domatesi koyup üzerine kızarmış patlıcanlı köfteyi koyup sıcak servis yapın.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder