Pideli Köfte Tarifi
MALZEMELER
4 adet tırnak pide
400 gr. köftelik kıyma
1 çay bardağı galeta unu
1 adet soğan
1 diş dövülmüş sarımsak
Tuz
Karabiber
Pul biber
Sebze harcı için:
2 adet küçük boy kabak
1 adet soğan
2 adet kırmızı biber
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Sos için:
1 çorba kaşığı biber salçası
1 su bardağı su
Hazırlanışı
Kıyma, galeta unu, rendelenmiş soğan, sarımsak, tuz, karabiber ve pul biberi yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle şekil verin ve kızdırılmış sıvı yağda kızartın. Küp doğranmış kabak, dörde bölünmüş soğan ve halka kesilmiş kırmızı biberi sıvı yağda hafifçe soteleyin. Biber salçasını su ile bir-iki dakika pişirin. Dilimlenmiş pidelerin üzerine salçalı sosu gezdirin. Üzerine sebzeli harcı ve köfteleri koyun.
Alıntıdır.
Etiketler:
kıyma,
köfte,
pide,
tarif,
tırnak pide
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder