MALZEMELER
1 çay bardağı pirinç
3 diş sarımsak
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 kase yoğurt
Tuz
Üzeri için:
1'er tatlı kaşığı kırmızı pul biber ve kuru nane
1 çorba kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞI
Tencereye tereyağını, yıkanmış pirinci, suyu ve tuzu alıp ağır ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Bu arada yoğurda dövülmüş sarımsakları katıp çırpın. Yoğurtlu karışımı çorbanın suyuyla ılıştırıp karıştırarak yavaş yavaş çorbaya katın. Üzeri için tereyağına kırmızı biberi ve naneyi ilave edip hafifçe yakın. Çorbanın üzerine gezdirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder