Portakallı Tavuk Yapılışı

MALZEMELER
1 adet bütün tavuk
1 adet portakal
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
3 diş sarımsak
Kekik
Kimyon
Köri



HAZIRLANIŞI
Tavuğu yıkayın, ezilmiş sarımsak, salça, tereyağı, kimyon, kekik ve köriyi karıştırın. Üzerine portakal suyunu koyup tavuğun derisinin içine dağıtarak yerleştirin. Pişirme poşetine koyup ağzını bağlayın ve birkaç yerinden delin. 170 derecedeki fırında 45 dakika pişirin. Poşeti çıkarıp tepsideki yağı üzerine dökün ve 10 dakika daha pişip servis tabağına alın. Tepsideki yağı bir taşım kaynatıp tavuğun üzerine gezdirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder