Vazgeçilmez Lezzet Kısır
6 kişilik
Malzemeler
1 su bardağı ince bulgur
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
Yarım demet maydanoz
4 adet taze soğan
1 adet limon suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
Kırmızı pul biber, tuz,
3 çorba kaşığı nar ekşisi
Yapılışı:
İnce bulgurun üzerine sıcak su ekleyin ve kapağını kapatıp şişmesini bekleyin. Yeşillikleri yıkayıp çok ince bir şekilde kıyın. Bulgur suyunu çekince içine salçaları ekleyip elinizle yoğurur gibi karıştırın. Tüm bulgur salçayla kaplanınca içine limon suyu, zeytinyağı ve baharatları ekleyin, karıştırmaya devam edin. Son olarak da yeşillikleri koyup üzerine nar ekşisini ekleyin. Servis tabağında üzerini bastırarak şekiller verip süsleyebilirsiniz. Yazın içine domates ve salatalık koyanlar da var. Birçok yörede farklı şekilde hazırlandığını da gördüm. Antep yöresinde bulguru salçayla içli köfte yapar gibi ovalayarak şişiriyorlar çok az su ilave ediyorlardı.
Alıntıdır.
Etiketler:
biber salçası,
bulgur,
domates salçası,
ince bulgur,
kısır,
limon suyu,
nar ekşisi,
PİLAV - BULGUR,
tarif,
yapımı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder