Yoğurt Tatlısı Tarifi

Malzemeler (8 Kişilik) 4yumurta 1 su bardağı şeker 1 çay bardağı irmik Yarım su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı yoğurt 1 paket vanilya Yarım limon suyu 2,5 su bardağı un Şerbeti için: 2 su bardağı su, 2 su bardağı şeker Yapılışı: Derin bir kabın içinde yumurtaları şekerle birlikte çırpın. Üzerine yoğurt, sıvı yağ ve limon suyunu ekleyip, karıştırmaya devam edin. Unu ve irmiği de ilave edip yumuşak bir karışım elde edin. Bu harcı kare şeklindeki fırın kabına boşaltın. 200 derecedeki fırında35dakikakadarpişirin.Bu arada şerbeti için şekeri ve suyu 5 dakika kadar kaynatıp ocaktan alın. Fırından çıkan tatlının üzerine şerbetini döküp çekmesi için 20 bekleyin. Daha sonra dilimleyerek soğuk servis yapın. Üzerine de kaymak ya da süzme yoğurt koyabilirsiniz. Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder