Zerde Tarifi
4 kişilik
Malzemeler
1 çay bardağı pirinç
1 litre su
200 gram nişasta
2 çorba kaşığı kuş üzümü
2 çorba kaşığı çam fıstığı
1 çorba kaşığı zerdeçal
Yapılışı:
Pirinçleri yıkayıp iyice süzüldükten sonra su ile beraber tencereye alın. Orta ateşte pirinçler pişinceye kadar pişirin. Daha sonra üzerine şekerini atın. Ateşi iyice azaltın ve 10 dakika kadar kaynatın. Şekerli lapa koyulaşmaya başlayınca, bir yandan karıştırıp 1 fincan soğuk suda eritilmiş nişastayı tencereye ilave edin. Zerdeçalı, çam fıstığını ve kuş üzümünü de ekleyin. Zerde bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alın. Servis kaplarına paylaştırın süsleyerek servis yapın.
Alıntıdır.
Etiketler:
çam fıstığı,
kuş üzümü,
nişasta,
TATLILAR,
yapılışı,
zerde tarifi,
zerdeçal
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder