Zeytinyağlı Bamya tarifi
6 kişilik
Malzemeler
1,5 kilo dondurulmuş bamya
1 soğan
3 domates
3 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı salça
1 limon
Yapılışı:
Soğanı rendeleyin ve domatesi zeytinyağında 5 dakika kavurun. Üzerine dondurulmuş bamyaları, limon suyunu, ezilmiş sarımsakları ve salçayı ilave edip karıştırın. Tuz ve karabiberini ekleyip üzerine geçmeyecek miktara az su döküp kapağını kapatın. Kısık ateşte 40 dakika pişmeye bırakın. Bu işlemi düdüklü tencerede yaparsanız daha kısa zamanda pişirmiş olursunuz. Bamyaların piştiğinden emin olunca tencereden geniş bir tabağa aktarın ve soğumaya bırakın. Servis yaparken bol miktarda maydanoz da eklenebilir.
Alıntıdır.
Etiketler:
bamya,
SEBZELER,
tarif,
yemek,
zeytinyağı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder