Albondigas Köfte Tarifi
Malzeme: 4 kişilik
Köfte harcı:
600 gr.kıyma
1 dlim ıslatılmış ekmek içi veya galeta unu
1 yumurta
2 diş sarımsak ince doğranmış
1 tatlı kaşığı tuz
Kıyılmış maydonoz
1 çay kaşığı kekik (mevsiminde taze kekik)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber
2 yemek kaşığı un.
Kızartma yağı.
Sos için:
750 gr.domates püresi
2 diş sarımsak dövülmüş
1 orta boy soğan (ince doğranmış)
1 adet defne yaprağı
2 çorba kaşığı zeytinyağ
1 çorba kaşığı balzamik sirke
1 tatlı kaşığı biberiye
1 çaykaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber.
Hazırlanışı
• Kıymaya köfte malzemesinin hepsini ekleyip iyice yoğurunuz.
• Yoğurduğunuz kıymayı ceviz iriliğinde yuvarlak köfteler haline getiriniz.
• Bir tepsiye unu serpiniz .
• Köfteleri una bulayınız.
• Derin bir tavada yağı kızdırınız.
• Köftelerin rengi koyulaşana kadar kızartınız.
• Kızaran köfteleri delikli kepçeyle yağını süzerek bir kenarda bekletiniz.
• Sos yapımına zeytinyağında soğanları sarartarak başlayınız.
• Domates ve sarımsağı ekleyiniz.
• Balzamik sirkeyi ekledikten sonra kaynamaya bırakınız.
• Pişmesine yakın baharatları ekleyiniz ve sosunuz pişince altını kapatınız.
• Fırında ısıttığınız güveçlerinize sosu döküp üzerine köfteleri koyunuz.
• Afiyet olsun.
Alıntıdır.
Etiketler:
albondigas,
albondigas köfte tarifi,
DÜNYA MUTFAĞI,
KIYMALI - KÖFTELİ,
köfte,
tarif
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder