Cevizli Selanik Tatlısı

Malzeme listesi 3 su bardağı su 2 su bardağı süt (süt yerine de su kullanabilirsiniz) 2 tepeleme yemek kaşığı buğday unu 2 tepeleme yemek kaşığı mısır unu 1,5 su bardağı tozşeker 100-150 gr tereyağı 1,5- 2 su bardağı dövülmüş ceviz içi Üzeri için; varsa dondurma Hazırlanışı Cevizi yanmaz yapışmaz tavaya aktarıp tavayı kısık ateşin üzerine oturtun. Sürekli karıştırarak 5-7 dakika kavurun ve ocaktan alın. Diğer taraftan su ve sütü orta boy bir tencereye aktarıp orta ısılı ateşin üzerine oturtun. Buğday ve mısır ununu ekleyip tel çırpıcı yardımıyla iyice karıştırın. Sürekli karıştırmaya devam ederek kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlar başlamaz ocağın altını kısın ve şeker ve tereyağını ilave edin. Karıştırmaya devam ederek 5 dakika daha kaynatın ve kavrulmuş cevizleri katıp karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Muhallebi kıvamına gelen tatlıyı kaselere paylaştırın. Üzerini cevizle süsleyip buzdolabında bekletin. İsterseniz üzerlerine dondurma koyarak servise sunun. Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder