Ev Kurabiyesi Tarifi

Malzemeler 2 yumurta 1 su bardağı şeker 2,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 çay bardağı ceviz içi 100 gram tereyağı Yapılışı: Unu ve yağı elinizle kum haline getirin. Üzerine şekeri, kıyılmış cevizi ekleyin. Son olarak kabartma tozunu ve yumurtaları ekleyin. Hamuru yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle yuvarlayıp fırın tepsisine dizin. 200 derecedeki fırında 30 dakika pirin. İstenirse üzerine şeker serpilebilir, yumurta sarısı sürülebilir. Bu kurabiyeleri kavanozda 2 hafta bayatlamadan bekletebilirsiniz. Üzüm yada çikolata parçalarıyla da hazırlanabilir. Çayın, kahvenin yanında süper olacaktır. Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder