Fıstıklı Karnabahar Yemeği

MALZEMELER 1 adet karnabahar 2 adet patates 1 adet havuç 2 çorba kaşığı tereyağı 1.5 su bardağı su 100 gr. yer fıstığı ezmesi 1 çay bardağı bezelye 1 çorba kaşığı köri 2 çorba kaşığı limon suyu 1/2 demet maydanoz Tuz 50 gr. yer fıstığı Karabiber Hazırlanışı Patates ve havucu küp küp doğrayın. Karnabaharı çiçeklerine ayırın. Havuç ve patatesi tereyağında kavurun. Üzerine karnabaharı ekleyin. Beş dakika daha kavurduktan sonra sıcak su, fıstık ezmesi, bezelye, köri, tuz ve karabiber ilave edin. 20 dakika pişirip limon suyu, kıyılmış maydanoz ve yer fıstığı ekleyin. 10 dakika daha pişirip servis yapın. Alıntıdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder