Zeytinyağlı Enginarlı Pilav Tarifi

Malzeme listesi - 2 su bardağı lüks baldo pirinç - 2 adet orta boy kuru soğan - 3 su bardağı sıcak su (Et ya da tavuk suyu kullanılabilir.) - 1 çay kaşığı tuz, karabiber - 2 adet konserve enginar (Temizlenmiş taze enginar da kullanılabilir.) - Yarım limonun suyu - 2 adet kesmeşeker - 1 demet dereotu - Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan zeytinyağı - 3 adet yeşil taze soğan (Yalnızca yeşil kısımları kullanılacak.) Pirinç bol tuzlu kaynar suda 30-40 dakika kadar bekletilir. Taze soğanların sadece yeşil kısımları alınıp incecik doğranır. Konserve ya da taze enginarlar kuşbaşı et formunda küp küp dilimlenir. Kuru soğan yemeklik incecik doğranır. Diğer taraftan, zeytinyağı geniş bir pilav tenceresine aktarılıp orta ısılı ateşte kızdırılır. Hafifçe kızan yağa incecik yemeklik doğranmış kuru soğanlar aktarılıp karıştırılarak 2-3 dakika kadar kavrulur. Yıkanıp süzülmüş pirinç de ilave edilip 3-4 dakika daha kavrulur. Üzerine sıcak su (et ya da tavuk suyu kullanılması tavsiye edilir) aktarılıp tuz, şeker ve karabiber serpiştirildikten sonra orta ısılı ateşte, kaynayıncaya kadar pişirilir. Su kaynamaya başlayınca enginarlar ve yeşil soğan ilave edilip karıştırılır. Limon suyu da ilave edilip ocağın altı kısılır ve pilav kısık ateşte pirinç suyunu iyice çekinceye kadar pişirilir. Suyunu iyice çeken pilavın üzerine incecik kıyılmış dereotu serpiştirilip üzerinden hafifçe karıştırılır. Üzerine kağıt havlu örtüldükten sonra tencerenin kapağı kapatılarak en az 30 dakika dinlendirilir. Karıştırılarak servise sunulur. Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder