Bezelyeli Sütlü Tavuk

Malzemeler Yarım kg tavuk göğüs eti 6 çorba kaşığı sıvıyağ 15 adet arpacık soğan 250 gram taze bezelye 1 su bardağı tane bezelye 3 çorba kaşığı krema Bir buçuk su bardağı süt Yarım demet dereotu Tuz Yapılışı Sıvıyağın yarısını bir tavaya alıp tavuk etlerini kızartın. Diğer taraftan arpacık soğanları bir tencereye alıp ağır ateşte kavurun. Renkleri dönünce verev kestiğiniz taze bezelye ve tane bezelyeyi üzerine ilave edin. Bezelyeler kavrulunca karışıma tavukları ekleyin. Süt ve tuzu ilave edip kısık ateşte10 dakika pişirin. Daha sonra kremayı da tencereye ilave edip bir iki dakika pişirdikten sonra ocaktan alın. Kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis yapın. Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder