Patlıcanlı Piliç Tarifi
Malzemeler
1 kg 250 gram kemiksiz tavuk eti (but ve göğüs karışık )
6 su bardağı su
1’er adet soğan ve domates
3 adet patlıcan
4 adet sivri biber
50 gram tereyağı
1 çay kaşığı un
1 çorba kaşığı salça
4-5 dal maydanoz
Tuz, karabiber, kekik
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Yapılışı
Tavuğu bir tencereye alın. Üzerine su ve kabukları soyulmuş 1 adet bütün soğan ekleyin. Haşlayıp kenara alın. Patlıcanı alacalı soyup boylamasına şeritler halinde doğrayın. Acısını almak için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Sudan geçirip kurulayın ve sıvıyağda kızdırıp kenara alın. Sivri biberleri ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. Domatesleri dilimleyin. Tavuk parçalarını kızarmış patlıcan dilimleri ile sarın. Üzerine birer parça biber ve domates yerleştirin. Kaymaması için kürdanla tutturun. Daha sonra tavukları bir fırın tepsisine yerleştirin. Diğer taraftan tereyağını kızdırıp, unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine salçayı ilave edin. 1-2 dakika sonra su, tuz ve baharatları ilave edin. 5 dakika kaynatıp ocaktan alın. Hazırladığınız sosu tepsideki tavukların üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10- 15 dakika pişirin. Kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.
Alıntıdır.
Etiketler:
patlıcan,
patlıcanlı piliç,
piliç,
tarif,
TAVUK - HİNDİ vs..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder