Şarlot
Malzemeler
1 paket krem şanti
İki buçuk su bardağı süt
2’şer paket fındıklı ve damla çikolatalı bisküvi
1 paket yulaflı bisküvi
Sosu için: 3 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı kakao
Yarım su bardağı tozşeker
1 adet yumurta
Yapılışı
Krem şantiyi, sütle birlikte çırpın. İçine ufaladığınız bisküvileri ekleyin. Derin bir kalıba boşaltıp, buzdolabında bekletin. Sos için, süt, un, kakao ve şekeri pişirin. Ateşten alıp, içine 1 adet yumurtayı ekleyin. İyice çırpın. Sosu arada sırada çırparak soğutun. Soğuyan sosu da kremanın üzerine boşaltın. Tekrar buzdolabına koyarak birkaç saat bekletin ve servis yapın. Aşçının notu: Dilerseniz "Şarlot"u şeker, çikolata ya da meyve ile süsleyebilirsiniz
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder