Şarlot

Malzemeler 1 paket krem şanti İki buçuk su bardağı süt 2’şer paket fındıklı ve damla çikolatalı bisküvi 1 paket yulaflı bisküvi Sosu için: 3 su bardağı süt 3 çorba kaşığı un 3 çorba kaşığı kakao Yarım su bardağı tozşeker 1 adet yumurta Yapılışı Krem şantiyi, sütle birlikte çırpın. İçine ufaladığınız bisküvileri ekleyin. Derin bir kalıba boşaltıp, buzdolabında bekletin. Sos için, süt, un, kakao ve şekeri pişirin. Ateşten alıp, içine 1 adet yumurtayı ekleyin. İyice çırpın. Sosu arada sırada çırparak soğutun. Soğuyan sosu da kremanın üzerine boşaltın. Tekrar buzdolabına koyarak birkaç saat bekletin ve servis yapın. Aşçının notu: Dilerseniz "Şarlot"u şeker, çikolata ya da meyve ile süsleyebilirsiniz Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder