Selanik Tatlısı (Rumeli) Tarifi

Malzeme listesi Hamur için; - 2 su bardağı mısır unu - 1 su bardağı un - 2 adet yumurta (Oda sıcaklığında beklemiş olmalı.) - Yaklaşık 1 çay bardağı eritilmiş ılık tereyağı - Yarım su bardağı toz şeker - 1 çay kaşığı karbonat - Alabildiği kadar su Şurubu için; - 2 su bardağı toz şeker - 3 su bardağı su - 2-3 yemek kaşığı hindistancevizi Hazırlanışı Hamuru hazırlamak için mısır unu ve unu derin bir kaba koyup elinizle karıştırın. Üzerine oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları kırıp ılık yağı ekleyin. Toz şeker ve karbonatı da ilave edip kulak memesinden daha yumuşak ve hafifçe ele yapışan bir hamur elde edinceye kadar, 2-3 dakika yoğurun. Gerekirse hamura su ekleyebilirsiniz. Hamurdan kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuçlarınızın arasında yuvarlayın. Diğer taraftan fırın tepsisini yağlayın. Hazırladığınız yuvarlak hamurları yağlanmış tepsiye aralıklı olarak yerleştirin. Hamurları 5 dakika önceden 175 dereceye ayarladığınız fırında en az 30 dakika kadar pişirin. Şurubu hazırlamak için toz şeker ve suyu orta boy bir tencereye aktarıp karıştırın. Kısık ateşte, arada sırada karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocaktan alıp soğuması için bekleyin. Pişirdiğiniz tatlıları fırından çıkarıp henüz sıcak haldeyken soğuk şurubun içine atın. Tatlıları yaklaşık 30 dakika kadar şurubun içinde beklettikten sonra el süzgeciyle süzerek servis tabağına alın. Hindistancevizi ile süsleyip ılık ya da soğuk olarak servise sunun. Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder