Ayran Aşı Çorbası
Malzemeler:
1 bardak buğday
1 bardak kuru fasulye
Taze nane
1 bardak yeşil mercimek
1 bardak nohut
1 kaşık tuz
5 bardak kaynar su
1 kase yoğurt
Yapılışı:
Tencereye haşlanmış aşurelik buğdayı, kuru fasulyeyi, nohutu ve yeşil mercimeği koyun. Üzerine 1 bardak kaynar su, 1 kaşık tuz koyup, karıştırın. Tencere açık olarak 5 dakika süre ile karışımı pişirin. Süre bitiminde karışımı ocak üzerinden alın, tepsi içerisine boşaltın ve soğutun. Soğumuş karışımdan bir miktar alın, üzerine yoğurt ilave edin ve karıştırın. İstenilen çorba kıvamını elde etmek için, üzerine soğuk su ilave edin ve karıştırın. Çorbanın servisi sırasında üzerine kıyılmış taze nane serpin.
Alıntıdır.
Etiketler:
ayran aşı çorbası,
CORBALAR,
çorba,
tarif
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder