Meyveli Güllaç Tarifi

Malzemeler 6-7 adet güllaç yaprağı Bir buçuk litre süt Bir buçuk su bardağı tozşeker 1 su bardağı iri dövülmüş antepfıstığı 250 gram çilek 1 adet muz 2 adet kivi Üzerine: File antepfıstığı, çilek Yapılışı Sütü bir tencereye alın ve kaynatın. Daha sonra ocaktan alın ve içine tozşekeri ilave edin. Karıştırarak tozşekerin erimesini sağlayın ve ılınmaya bırakın. Orta büyüklükte bir kabın içine güllacın yarısını kırarak yerleştirin. Bu arada her katın arasına sütlü karışımdan gezdirin. Ortasına küp şeklinde doğranmış çilek, muz ve kivi serpin. Kalan güllaçları aralarına sütlü karışım gezdirerek aynı şekilde yerleştirip, artan sütü gezdirin. Tozşekeri çekince file antepfıstığı ve çilekle süsleyerek servis yapın. Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder