Meyveli Güllaç Tarifi
Malzemeler
6-7 adet güllaç yaprağı
Bir buçuk litre süt
Bir buçuk su bardağı tozşeker
1 su bardağı iri dövülmüş antepfıstığı
250 gram çilek
1 adet muz
2 adet kivi
Üzerine:
File antepfıstığı, çilek
Yapılışı
Sütü bir tencereye alın ve kaynatın. Daha sonra ocaktan alın ve içine tozşekeri ilave edin. Karıştırarak tozşekerin erimesini sağlayın ve ılınmaya bırakın. Orta büyüklükte bir kabın içine güllacın yarısını kırarak yerleştirin. Bu arada her katın arasına sütlü karışımdan gezdirin. Ortasına küp şeklinde doğranmış çilek, muz ve kivi serpin. Kalan güllaçları aralarına sütlü karışım gezdirerek aynı şekilde yerleştirip, artan sütü gezdirin. Tozşekeri çekince file antepfıstığı ve çilekle süsleyerek servis yapın.
Alıntıdır.
Etiketler:
gülla.,
meyve,
meyveli güllaç,
özel,
ramazan sofrası,
tarif,
tatlı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder