Peşmelba Tarif

Malzemeleri 2 kişilik 2 yarım konserve şeftali 100 gr dondurulmuş vişne 4 çorba kaşığı pudraşeker 2 çorba kaşığı vişne likörü 2 top kaymaklı dondurma Süsleme için: 2-3 çorba kaşığı file badem Hazırlanışı Vişnelerin buzunu çözdürüp pudraşekeri ile birlikte ezerek püre haline getirin. Llikör ekleyip karıştırın. File bademleri yağsız olarak rengi dönene kadar teflon tavada kavurun. Yarım şeftalileri ikiye kesin. 2 kişilik kuplara vişne püresini paylaştırın. 2?şer dilim şeftaliyi yerleştirip ortalarına biber top dondurma koyun. File bademle süsleyip hemen servis yapın. Afiyet olsun. Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder