Sebzeli Kuzu Buğulama Tarifi

Malzemeler 800 gram (4 parça) kuzu kol 50 gram tereyağı 1 adet soğan 1 tatlı kaşığı un 4 su bardağı su 100 gram taze fasulye 1’er adet kabak ve havuç 2 adet patates 1 su bardağı konserve bezelye Yarım limon Tozşeker Tuz 4-5 dal maydanoz Yapılışı Tereyağını eritip yemeklik doğramış soğanı pembeleşene kadar kavurun. Üzerine etleri ilave edin. 10 dakika kavurup unu ekleyin. Bir- iki kez çevirip suyu ilave edin ve pişmeye bırakın. Fasulyeleri ikiye bölün. Kalan sebzeleri irice doğrayın. Limonu dilimleyin. Etler yumuşayınca üzerine limon dahil tüm sebzeleri (maydanoz hariç) ilave edin. Tuz ve tozşeker ekleyin. Sebzeler yumuşayana kadar pişirip ocaktan alın. Kıyılmış maydanoz ekleyerek servis yapın. Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder