Tombul Köfte Tarifi
Malzemeler (10 Adet)
500 gram köftelik kıyma
1 adet soğan
1 su bardağı galeta unu
3 çorba kaşığı su
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber
Süslemek için
Marul yaprakları, havuç, biberli zeytin
Yapılışı
Kıymayı bir kaseye alın. Rendelenmiş soğan, galeta unu, su, sıvıyağ, tuz ve karabiber ekleyip, yoğurun. Harçtan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle yuvarlayıp, iri köfteler hazırlayın. Köfteleri önlü arkalı ızgara yapın ve servis tabağına alın. Marul yaprakları, havuç ve biberli zeytinle süsleyip, servis yapın.
Alıntıdır.
Etiketler:
KIYMALI - KÖFTELİ,
köfte,
tombul,
tombul köfte tarifi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder