Cevizli Ciğer Tava

Malzemeler: 1 adet koyun ciğeri- 1 piyazlık soğan ve üstünü örtecek kadar sütte marine edilmiş 2 yemek kaşığı un 4 diş sarımsak 1 yemek kaşığı sirke 50 gr. ceviz içi Tuz Kırmızı pul biber Kızartmak için sıvı yağ Satın alırken ciğerin üzerindeki zarı soydurun,damarlarını ayıklatın. Yarım santim kalınlığında yaprak şeklinde kesin. 4 diş arımsağı ayıklayın ve ezin. 50 gr. ceviz içini havanda döverek,çok küçük parçalar haline getirin. Tavada 1 parmak sıvıyağı kızdırın. Ciğerleri una bulayın.Tavaya atarak,toplam 1 dakika her iki tarafını kızartın. Bir kaba alıp üzerini kapakla kapatın.Böylelikle içeride kalan buhar ciğerleri yumuşak tutacaktır. Ciğerleri kızarttığınız tavadaki yağı kısık ateşe koyun.İçine bir tatlı kaşığı un ekleyin. Sarımsağı ve sirkeyi ekleyin , 1-2 dakika pişirin. Ateşten indirmeden cevizleri ,kırmızı pul biberi ve tuzunu ekleyin. Servis yaparken,ciğerlerin üzerine sıcak olarak dökün. Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder