Cevizli ve Peynirli Erişte

Malzemeler: 2 avuç iri kıyılmış ceviz 1 paket köy erişte 1/2 su bardağı kuru üzüm 3 çorba kaşığı zeytinyağı 100 gram tulum peyniri 1/2 demet maydanoz 1/2 demet dereotu 2 diş sarımsak Tuz, karabiber 1 yemek kaşığı tereyağ Tencerede suyu kaynatın. Erişteleri atmadan önce zeytinyağını ve tuzunu ekleyin. Erişteleri kaynar suya atın ve 8-10 dakika kaynatın.Pişmesine yakın kuru üzümü ekleyin. Maydanoz ve dere otunu ince ince kıyın, peyniri küçük parçalara bölün, ceviz ve sarımsağı havanda dövün.Bütün malzemeyi karıştırın. Erişteler piştikten sonra,suyundan biraz ayırın ve üzümlerle beraber süzün.Aynı tencereye zeytinyağıyla tekrar alın. Harcı erişte ve üzümlere ekleyerek karıştırın. Erişte suyundan ekleyerek 2-3 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Tereyağını iyice kızdırın,üzerine dökün , sıcak sıcak servis yapın. Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder