Domates Çorbası Tarifi

Malzemeler: 4 adet iri domates 1 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 5-6 dal taze kekik 2 çorba kaşığı zeytinyağ 1 tatlı kaşığı şeker Deniz tuzu ve karabiber 3 su bardağı su 1 su bardağı süt 1 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı tereyağı Fırınınızı önceden 220 derecede ısıtın. Derinliği olan bir fırın kabına ortadan ikiye kestiğiniz domatesleri kesili tarafları yukarıya bakacak şekilde dizin. Domateslerin üzerine ince halkalar halinde doğradığınız soğanları, dallarından kopardığınız taze kekikleri yerleştirin ve zeytinyağını gezdirin.Deniz tuzu , taze çekilmiş karabiber ve 1 tatlı kaşığı şekeri de döküp önceden ısıtılmış fırında domateslerin üzeri karamelize olana kadar, yaklaşık 30 dakika boyunca pişirin. Tepsideki bütün malzemeleri büyük boy bir tencereye aktarın. Üzerine 3 su bardağı sıcak suyu ekleyip kaynama noktasına getirin, altını biraz kısıp 10 dakika kadar pişirin. Tencereyi ateşten alıp bir el blenderı yardımıyla karışımı akışkan bir çorba kıvamına getirin. Çorbayı domateslerin kabuklarından ve kaçtıysa kekik dallarından temizlemek için bir süzgeçten geçirin. Tereyağını bir tencerede eritin , unu ilave kısık ateşte kavurun. Un kokusunu verdikten sonra süzdüğünüz domatesleri ekleyin ve 2-3 dakika orta ateşte karıştırarak pişirin. Domateslerin üzerine 1 su bardağı sütü ilave edin. Gerekirse biraz daha su ekleyin. Çorbayı kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Çorbanız kaynadıktan sonra 7-8 dakika daha pişirip ocağı kapatın. Sıcak servis yapın. Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder