Dövme Çorbası tarifi
Malzemeler:
1 bardak aşurelik buğday
½ tavuk göğsü
½ bardak nohut
1 bardak yogurt
1 yumurta
1 çorba kaşığı un
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
5-6 bardak su
Tuz-karabiber
Aşurelik buğdayı ve nohutu akşamdan ıslatın.
Bir tencerede veya düdüklü tencerede tavuk göğsü,dövme ve nohutu 5-6 bardak su ile pişirin.Piştikten sonra tavuk göğsünü içinden alıp iyice didikleyin.Yoğurt,yumurta ve unu ayrı bir kasede çırpın.Bu karışımı çorbanın içine ilave edin ve kıvam alana dek kısık ateşte pişirin.Pişince içine 2 diş dövülmüş sarımsağı ilave edip altını kapatın.Tavuk göğsünü tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
Tereyağını tavada kızdırıp üzerine nan eve kırmızıbiberi ekleyin.
Çorbanın üzerine gezdirerek sıcak servis edin.
Alıntıdır.
Etiketler:
CORBALAR,
çorba,
dövme çorbası,
tarif
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder