Dövme Çorbası tarifi

Malzemeler: 1 bardak aşurelik buğday ½ tavuk göğsü ½ bardak nohut 1 bardak yogurt 1 yumurta 1 çorba kaşığı un 2 diş sarımsak 1 çorba kaşığı tereyağ 1 tatlı kaşığı nane 1 tatlı kaşığı kırmızı biber 5-6 bardak su Tuz-karabiber Aşurelik buğdayı ve nohutu akşamdan ıslatın. Bir tencerede veya düdüklü tencerede tavuk göğsü,dövme ve nohutu 5-6 bardak su ile pişirin.Piştikten sonra tavuk göğsünü içinden alıp iyice didikleyin.Yoğurt,yumurta ve unu ayrı bir kasede çırpın.Bu karışımı çorbanın içine ilave edin ve kıvam alana dek kısık ateşte pişirin.Pişince içine 2 diş dövülmüş sarımsağı ilave edip altını kapatın.Tavuk göğsünü tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Tereyağını tavada kızdırıp üzerine nan eve kırmızıbiberi ekleyin. Çorbanın üzerine gezdirerek sıcak servis edin. Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder