Elma Tatlısı tarifi

Malzemeler: 5 adet yeşil elma 1 su bardağı ceviz içi 1 su bardağı tozşeker 1-2 tatlı kaşığı tarçın 3-4 adet karanfil İsteğe göre kurutulmuş meyve parçaları Süslemek için; Kaymak Elmaların üst kısmını keserek kapak gibi çıkartın.Kabuklarını soyun,enli tarafında ortadan ikiye kesin ve orta çekirdeklerini çıkartın.Ortalarına kuru erik koyun. Borcama aldığınız elmaların içine bolca toz şeker serpin ve kullanacağınız iç malzemenin hepsini elmalara paylaştırın. Üzerine biraz daha toz şeker serpin. Çok az su ekleyin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında elmalar yumuşayana kadar pişirin. Servis yapmadan önce borcamda karamelize olan şekerden üzerine biraz gezdirin. Kaymakla birlikte ılık servis yapın. Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder