İzmir Köfte
Malzemeler:
500 gr. orta yağlı kıyma
1 orta boy rendelenmiş soğan
1 yumurta
3-4 dilim bayat ekmek içi
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
3-4 adet patates
4-5 sivri biber
1 çay bardağı domates suyu
1 çay bardağı su
Kızartma için;
Sıvı yağ
Kıymanın içine,rendelenmiş soğanıyumurtayı , ufalanmış ekmek içini,tuz,karabiber ve kimyonu koyup karıştırın.İyice yoğurduktan sonra 2 ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın.Avucunuzlayuvarlak şekil vererek bir parmak kalınlığına getirin.
Patatesleri soyup,köfte büyüklüğünde,yarım santim inceliğinde kesin.Bir tavada sıvı yağı kızdırarak patatesler kızartın.Aynı yağda köfteleri kızartarak yağını havlu kağıt yardımıyla süzdürün.Dikdörtgen bir kaba bir patates,bir köfte olmak üzere dik olarak dizin. Aralara sivri biberleri koyun. Üzerine 1 çay bardağı domates suyunu sui le karıştırarak dökün.Önceden 160-180 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirip,sıcak olarak servis edin.
Alıntıdır.
Etiketler:
izmir,
izmir köfte,
KIYMALI - KÖFTELİ,
köfte,
tarif,
yöresel lezzetler,
yöresel yemekler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder