Kaymaklı Cevizli Hurma Tatlısı
Malzemeler:
12 hurma
1 avuç iri dövülmüş ceviz içi
1 yemek kaşığı zeytinyağ
100 gr. kaymak
Hurmaları yanlarından bıçakla açarak,zedelemeden çekirdeklerini çıkarın.
Teflon tavada yağı ısıtın ve hurmaları ekleyip 2-3 dakika harlı ateşte çevirin.
Hurmaları bir kenara alıp ılıtın.
Ilınan hurmaların içini,bir çay kaşığı yardımı ile kaymakla doldurun ve kaymaklı kısmını kıyılmış ceviz içine batırarak servis tabağına alın.Ilık olarak servis edin.
Alıntıdır.
Etiketler:
kaymaklı cevizli hurma tatlısı,
tarif,
tatlı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder