Kaymaklı Yoğurt Tatlısı Tarifi

Malzemeler 10 Kişilik Hamuru için: 4 adet yumurta 4 çorba kaşığı tozşeker 1 su bardağı irmik 1 su bardağı pirinç unu 100 gram kaymak 2 çay kaşığı karbonat Şerbeti için: İki buçuk su bardağı tozşeker Üç buçuk su bardağı su 1 çorba kaşığı tereyağı 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu Üzerine: 100 gram kaymak Yapılışı Yumurtaları ve tozşekeri bir tencereye alıp ocağa oturtun ve hafif ateşte şeker eriyene kadar çırpın. Ocaktan alıp üzerine irmik, pirinç unu, kaymak ve karbonat koyup karıştırın. Hazırladığınız harcı yağlanmış bir fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Diğer taraftan şerbeti için, tozşeker ve suyu bir tencereye alıp ocağa oturtun. Kaynayınca üzerine tereyağı ve limon kabuğu rendesini ilave edin. Karıştırıp ocaktan alın. Sıcakken tatlının üzerine gezdirin. Üzerini bir kapakla kapattıktan sonra yeniden fırına verip 5 dakika daha pişirin. Fırından alıp soğutun. Arzunuza göre dilimleyin ve üzerine kaymak koyarak servis yapın. Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder