Patlıcanlı Süzme Yoğurtlu Közbiber

Malzemeler: 4 adet közlenmiş konserve biber 2 adet patlıcan 1 avuç küçük parçalanmış ceviz 1 bardak zeytinyağı 4 yemek kaşığı süzme yogurt Süslemek için maydanoz Patlıcanın saplarını kesin,kabuklarını alaca soyun,Uzunlamasına 4’e bölün ve zar büyüklüğünde doğrayın.Tuzla ovup,20 dakika beklettikten sonra iyice yıkayın,mutfak kağıdıyla kurulayın. Zeytinyağını kızdırın.Patlıcanları kızgın yağa atıp,fazla yağının süzülmesi için havlu kağıt üzerine çıkartın.Ceviz ile karıştırın. Közlenmiş biberlerin içini bu karışımla doldurun. Servis tabağına dizip üstlerine birer kaşık süzme yoğurt koyun. Maydanoz yapraklarıyla süsleyerek soğuk olarak servis edin. Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder