Piliç Sarma Tarifi
Malzemeler:
4 adet tavuk göğsü
2 adet közlenmiş kırmızı biber
1 demet ıspanak
2 avuç rende kaşar peyniri
10-15 adet arpacık soğan
2 diş sarımsak
1 adet sarı dolmalık biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Tavuk göğsünü enlemesine ikiye bölerek açın.Ortasına dilimlenmiş köz kırmızı biber,çiğ ıspanak,rende kaşar peyniri,tuz ve karabiber koyduktan sonra rulo şeklinde sarın.
Bir tavada az yağla her iki tarafını da kızartın.
Yayvan bir tencerede ,2 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın.Bütün soyulmuş arpacık soğanlarını ve ince kıyılmış sarımsağı soteleyin.Küp doğranmış sarı biberleri ilave edin ve kavurun.Kalan ıspanakları da ekledikten sonra bir taşım pişirin.Üstüne kızarttığınız tavukları dizin.Gerekiyorsa biraz su ekleyin.15-20 dakika pişirin.
Servis tabağının altına arpacık soğanlı karışımı yayıp üstüne tavukları koyarak servis edin.
Alıntıdır.
Etiketler:
piliç,
piliç sarma,
sebze,
tarif,
TAVUK - HİNDİ vs..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder