Şeftali Tatlısı
Malzemeler:
1 kg. şeftali
1 su bardağı tozşeker
1,5 su bardağı su
2 avuç fındık
Şetalileri 2’ye bölüp şekirdeklerini çıkarın ve çekirdek yuvalarını kesip temizleyin.
Bir fırın kabına dizin.Üzerlerine 1,5 su bardağı toz şekeri serpin.Çekirdek yuvalarını
fındık ile doldurun.Fırın kabına 1,5 su bardağı suyu boşaltın ve kabın üzerini folyo ile kapatın.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında şeftaliler iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 35-45 dakika pişirin.
Buzdolabında soğuttuktan sonra servise hazır.
Alıntıdır.
Etiketler:
meyve,
MEYVELER,
şeftali tatlısı,
tarif,
tatlı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder