Şekerpare tarif

Malzemeler: 500 gr. un 150 gr. pudra şekeri 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 2 yumurta 250 gr. tereyağ 100 gr. irmik ½ su bardağı antep fıstığı Şurup için; 5 su bardağı su 1 kg.toz şeker ¼ limonun suyu Unu tezhahın üzerine eleyin.Ortasını havuz gibi açın.İçine pudra şekerini eleyin,kabartma tozu ve irmiği ilave edin.2 yumurtayı üstüne kırın.Tereyağını elle iyice ezin ve havuza koyun.Hepsini birden iyice karıştırarak una yedirin.Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur oluşturuncaya kadar hamuru ikiye katlayarak yoğurun. Fırın tepsisini hafifçe yağlayın.Hamurdan irice ceviz büyüklüğünde parçalar oluşturun,avucunuzda yuvarlayın.Bu topları yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin.Ortalarına bir antep fıstığını dibine kadar batırın. 160 derecede ısıtılmış fırının orta katında yaklaşık 50 dakika pişirin. Bir tencereye su,şeker ve limon suyunu koyun.Orta koyulukta bir şerbet elde edinceye kadar ,yaklaşık 5 dakika kaynatın. Şekerpareler pişince fırından alın,üzerine sıcak şurubu kepçeyle dökün..Şurup ile aynı sıcaklıkta olan şekerpareler şurubu daha kolay emer. Soğuk olarak servis edin. Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder