Talaş Böreği

Malzemeler: 10 adet milföy hamuru 400 gr. dana kuşbaşı et 1 kuru soğan 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı domates salçası 100 gr.haşlanmış bezelye 1 adet havuç 1 tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz Böreklerin üstüne; 1 yumurtanın sarısı Çörekotu Et yağlı veya sinirli ise temizleyin.Tencerede yağı eritin.İnce doğranmış soğanı ekleyip hafifçe pembeleştirin,zar büyüklüğünde kestiğiniz havuçları ekleyin,biraz daha kavurun.Etleri ekleyip, etler bıraktığı suyu çekene kadar ara sıra karıştırarak ve kapağı kapalı olarak pişirin.Salçayı, tuz, karabiber, kekiği ekleyin. Bezelyelerin suyunu süzüp tencereye ekleyin ve karıştırın. ateşi söndürüp etin soğumasını bekleyin. Buzluktan çıkardığınız milföyleri tepsiye tek sıra halinde dizin. (etler soğurken milföyler de çözülmüş olacaktır.) Hamurların ortasına bir yemek kaşığı etli harçtan koyun ve bohça gibi kapatın. Kat yeri alta gelecek şekilde tepsiye aralıklarla dizin. üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 190 C fırında,altın sarısı renk alıp,kabarana kadar pişirin. Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder