Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi
2 kişilik
Hazırlama süresi 15 dakika
Pişirme süresi 80 dakika
Malzeme listesi
- 1 adet orta boy tavuk (1,2-1,5 kg kadar olmalı)
- 1 adet orta boy patates
- 7-8 adet arpacık soğan (1 adet büyük boy kuru soğan da kullana-bilirsiniz)
Sos için,
- 1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
- 2 diş dövülmüş sarmısak
- 2 yemek kaşığı dolusu yoğurt
- 1 adet limonun suyu
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber
- 2 çay kaşığı kuru kekik
- Ayrıca, 1 adet büyük boy fırın torbası
- 4 çay kaşığı dolusu un
- 1 çay kaşığı tuz
Patatesi soyup kuşbaşı et formunda doğrayın. Arpacık soğanları soyun. (Normal soğan kullanacaksanız soyup incecik yemeklik doğrayın.) Temizlediğiniz tavuğu yıkayıp süzdükten sonra kağıt peçeteyle kurulayın. İçine hazırladığınız sebzeleri doldurun.
Sosu hazırlamak için; salça, limon suyu, yoğurt, zeytinyağı ve dövülmüş sarmısakları derin bir kaba aktarın. Üzerine tuz, kekik ve karabiber serpilip çatalla çırpılır. Hazırladığınız bu sosu tavuğun her tarafına iyice sürün. Diğer taraftan, fırın torbasına un ve tuzu koyduktan sonra torbanın ağzını elinizle büzüp kapatın ve birkaç kez sallayın. Böylece unlu karışım torbanın her yerine dağılacaktır. İçi doldurulmuş ve sosa bulanmış tavuğu, sosuyla birlikte torbaya koyup torbanın ağzını bağlayın.
Torbadaki tavuğu fırın tepsisine yerleştirip üzerini birkaç yerinden çatalla delin. (Böylece pişerken hava alır) 180 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında en az 1,5-2 saat, üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirip çıkarın. Sıcak sıcak servise sunun. Yanına bademli pilav çok yakışır.
Not; varsa tavuğun sosunun içine 2 yemek kaşığı soya sosu ekleyebilirsiniz, lezzetini arttırır.
Etiketler:
sebze,
sebzeli fırında tavuk,
tarif,
TAVUK - HİNDİ vs..,
yapımı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder