Beyaz Peynirli Sufle Tarifi

Malzemeler 20 adet baklavalık yufka 4 adet yumurta 50 gr. tereyağı 250 gr beyaz peynir 200 gr. süt Tuz Pulbiber Muskat rendesi 1 şişe soda 2 adet taze soğan 50 gr. tereyağını eritin. Fırını 175 dereceye ayarlayın. Geniş bir kapta erimiş tereyağını, sütü, 1 şişe sodayı ve 4 yumurtayı iyice karıştırın. Tuz, pulbiber ve 1/2 muskat rendesini ilave edin. Yufkaları elinizle kopararak ufak parçalara ayırın ve bu yufka parçalarını da sıvı karışıma ekleyin. Beyaz peyniri ufalayarak içine atın. Yufkaların sıvı karışımı iyice çekmelerini sağlayın. Arzuya bağlı olarak ince doğranmış taze soğanları ilave edin, karıştırın. Fırın kabınıza yufkayı boşaltın. 175 derecede ısıttığınız fırında 30-40 dakika üzeri kızarıp kabarana kadar pişirin. Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder