Boeuf Stroganof Tarifi

Malzemeler 1 kg. kontrafile, ince şeritler halinde kesilmiş 400 gr. mantar 1 adet kuru soğan 1 diş sarımsak 150 gr. krema veya yoğurt 1 yemek kaşığı hardal 1 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı 1/4 muskat rendesi Tuz – karabiber 2 bardak su Eti ince şeritler halinde kesin. Soğanı yemeklik doğrayın. Sarımsağı ince kıyın. Mantarları temizleyip ince kesin. Geniş bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın. Etleri ilave edip, kahverengi olana kadar çevirin. Sonra yemeklik doğradığınız soğanı, sarımsağı, muskat rendesini, tuz ve karabiberi ilave edin. Ateşin altını biraz kısın ve soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra 2 bardak su ve 1 yemek kaşığı hardalı ekleyin ve hardal iyice özdeşleşene kadar karıştırın. Sonra kapağını kapatın ve tekrar pişmeye bırakın. Etler yumuşayıp, suyunu biraz çekince mantarları ekleyin. Gerekiyorsa biraz daha su ilave edin. Kalın bir sos kıvamına gelene kadar kaynatın. 1 yemek kaşığı tereyağı ile sosu bağlayın. Bu arada bir karıştırma kabında kremayı veya yoğurdu, 1 yemek kaşığı unu ve etin suyundan birkaç kaşık karıştırın. Unu iyice yedirin ve etlere ekleyin. Bütün malzeme birbiriyle özdeşleşene kadar, 10 dakika daha kısık ateşte pişirin. İnce kıyılmış maydanozla servis edebilirsiniz. Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder