Çikolata Cupcake Tarifi
Malzemeler ( 12 Adet )
100 gr. un
20 gr. kakao
140 gr. toz şeker
40 gr. tereyağı ,oda sıcaklığında
120 ml. süt
1 yumurta
1.5 çay kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz
½ çay kaşığı vanilya esansı
Çikolata Şekeri
300 gr. pudra şekeri
100 gr. tereyağı, oda sıcaklığında
40 ml. süt
40 gr. kakao
Fırını 170 dereceye ayarlayın.
Bir kaba un, kakao, şeker, kabartma tozu, tuz ve tereyağını koyun. Düşük hızda kum görüntüsünü alana kadar karıştırın. Sütü, vanilya esansını ve yumurtayı koyun ve karıştırmaya devam edin.
Bir kaşık yardımıyla kağıt kalıpların, 2/3 lük kısmına dökün.
170 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika ya da altın rengi olana kadar pişirin.
Kakao şekerini yapmak için bir kaba pudra şekeri, kakao ve tereyağını koyup, mikserde orta hızda çırpın. Tereyağının tamamen erimesi gerekiyor.
Mikseri orta-yavaş hıza getirin. Sütü içerisine çok yavaşça koyun. Süt tamamen karışınca mikseri yüksek hıza getirin. Karışım hafif ve karışmış olana kadar en az 5 dakika mikserle karıştırın.
Cupcakeler piştikten sonra bir kenarda soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra üzerlerine çikolatalı şeker sürün.
alıntıdır.
Etiketler:
Çikolata Cupcake,
KEKLER - PASTALAR vs..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder